zondag 17 augustus 2008

Werk?

Benjamin heeft woensdag een gesprek in Jerusalem bij een mensenrechtenorganisatie. Mocht dit op iets uitlopen, dan zou dit betekenen dat we niet in Netanya kunnen blijven wonen door de afstand. Net nu we toch in het huis van Benjamins zus kunnen in een nieuwe wijk van Netanya. Hier zijn familie en vrienden dichtbij en de zee is natuurlijk ook niet onbelangrijk... Mocht het op niets uitlopen, dan is er nog uitzicht op wat andere dingen, Benjamin schakelt al zijn contacten in om een baan te kunnen vinden. Ik begin binnenkort met Ivriet lessen, iets waar ik erg naar uitkijk, omdat ik in gesprekken wordt belemmerd door een beperkte woordenschat en ik eigenlijk veel wil zeggen, maar de woorden nog niet weet. Ik dwing mezelf om zoveel mogelijk Ivriet te praten, wat betekent dat ik soms maar korte gesprekjes kan houden. Elke dag leer ik nieuwe woorden, maar ik wil ook graag de grammatica leren, zodat ik een wat sterkere basis heb. Verder slijten we onze dagen bij de zee, het zwembad en met vrienden en familie. Jarden heeft al een paar vriendinnetjes gemaakt waar ze veel mee speelt. Hier is het zomervakantie tot september, zodat ze zich niet hoeft te vervelen.

1 opmerking:

Marleen zei

Dag lieve familie,

Hier een berichtje uit Leiderdorp, Nederland. We volgen jullie verhalen op de voet en duimen hard dat Benjamin snel een (leuke) baan vindt. Hebben jullie nog een vakantiegevoel, of voelt het al definitief, c.q. als thuis?

We horen het graag als jullie een vaste, eigen woonplek hebben gevonden. Dan kunnen wij plannen maken om jullie op te komen zoeken. Zal wel ergens maart of april 2009 worden. Waarschijnlijk kan Boaz dan al lopen en Ymke kruipen. Zal een dolle boel worden.

Hier gaat het prima, wel vies weer (ja, ja, geniet er maar van), maar dat zijn we niet anders gewend. Evelyn is een paar dagen geweest en vanmiddag weer naar huis gegaan. We gaan waarschijnlijk in november richting Frankrijk om een paar dagen te relaxen en weer eens naar Disney te gaan.

Lieve mensen, geniet van de vrije tijd daar, voor jullie het weten zijn jullie weer aan het werk en gewend aan het gewone leven (en de sleur?) in Israel.

Dikke knuffels van ons,
Peter, Marleen, Milo, Ymke